Meerwegen scholengroep

applicatiebeheerder Magister 0,6 fte

Het Element zoekt een applicatiebeheerder Magister voor 0,60 fte per 1 mei 2020.

Profiel

Het Element is een school met drie leerwegen binnen het vmbo: De Basisberoepsgerichte, de Kaderberoepsgerichte en de Gemengde leerweg en een Taalcentrum (ISK-onderwijs).

Op Het Element komen passie en talent samen. ‘Het Element is het punt waar natuurlijk talent en persoonlijke passie elkaar ontmoeten. Als mensen in hun element zijn, zijn ze het meest zichzelf, het meest geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf.’

Als applicatiebeheerder houd je je bezig met de inrichting en het beheer van Magister. Daarbij adviseer en ondersteun je o.a. docenten over het gebruik en de mogelijkheden van Magister. Indien er storingen en afwijkingen zijn in de applicatie probeer je deze op te lossen, eventueel in overleg met de leverancier. Je fungeert als vraagbaak voor de gebruikers, waarbij je hen instructies geeft en handleidingen opstelt. Je handelt proactief op het gebied van het gebruik van Magister en benut alle mogelijkheden die de applicatie te bieden heeft.

Daarnaast heb je een belangrijke taak in het examenbeheer. Je vertaalt het PTA naar Magister voor de AVO-en praktijkvakken. Je zorgt voor de cijferstructuur en de bijbehorende rekenstructuur. Ook pas je de zak- en slaagregelingen toe en zorg je ervoor dat DUO de juiste gegevens ontvangt. Je verwerkt leerlinggegevens en maakt diverse overzichten en rapportages. Je werkt veel samen met de leerlingenadministratie en de examencommissie. Discretie en het omgaan met persoonlijke gegevens en gevoelige informatie (AVG) is in deze functie van groot belang.

Wie zoeken wij?

We komen graag in contact met kandidaten die zich herkennen in het onderstaande profiel

  • Je hebt kennis van het schooladministratie systeem Magister. Aantoonbare werkervaring met Magister is een pré;
  • Je hebt goed inzicht in onderwijsprocessen om genoemde werkzaamheden te kunnen uitvoeren en de bereidheid je deze processen eigen te maken;
  • Je hebt kennis en ervaring met de onderlinge datacommunicatie van leerling-gegevens tussen Magister en overige applicaties (bijvoorbeeld roosterprogramma’s, DUO/BRON;);
  • Je bent proactief en toont initiatief. Bijvoorbeeld in het optimaliseren van Magister;
  • Je speelt flexibel in op vragen vanuit de schoolorganisatie en stelt je klantgericht op;
  • Je bent competent in het samenwerken met collega’s;
  • Je bent in staat om te reflecteren op het eigen handelen en staat open voor het geven en ontvangen van feedback.

Wat bieden we

Op de functie is de cao-VO van toepassing. Inschaling is in schaal 7 en afhankelijk van je huidige inschaling en relevante werkervaring. Het betreft een tijdelijke functie voor één jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en voldoende formatieruimte.

Je kunt gebruik maken van een aantrekkelijke fitness- en sportregeling (fysieke en mentale vitaliteit) en een (elektrische) fietsregeling, het declareren van een deel van jouw eventuele studieschuld DUO en je ontvangt een telefoonvergoeding. We ondersteunen ontwikkelingswensen en investeren in jouw groei.

Meer informatie en solliciteren?

Informatie over deze vacature kun je inwinnen bij de heer Jan van Duivenvoorde via telefoonnummer (033) 4602600. Of kijk op www.hetelement.eu. Wij zien je sollicitatie in de vorm van je motivatiebrief en C.V. graag uiterlijk 19 februari a.s. tegemoet via vacatures@hetelement.eu . Je sollicitatie kun je richten aan de heer Koen Janssen, directeur het Element.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.