Meerwegen scholengroep

financieel adviseur

Voor onze scholengroep zijn wij op zoek naar een

financieel adviseur

0,8 -1,0 fte

Over ons

De Meerwegen scholengroep bestaat uit zeven sterke, apart gepositioneerde scholen, elk met een eigen profiel: het Corderius College, het Corlaer College, het Oostwende College, het Farel College, Het Element, Accent praktijkonderwijs en PRO33. Zeven scholen die op basis van een protestants-christelijke grondslag, eigentijds voortgezet onderwijs verzorgen in Amersfoort, Bunschoten en Nijkerk. Binnen onze scholengroep handelen wij vanuit christelijke waarden en normen. Elke school wordt aangestuurd door een schoolleider, die integraal verantwoordelijk is voor zijn/haar school. Zij worden aangestuurd door een eenhoofdig College van Bestuur(CvB), dat eindverantwoordelijk is en ondersteund door het stafbureau.

Onze missie is iets betekenen voor een betere, duurzame en inclusieve wereld. Een wereld waarin mensen gelijkwaardig zijn, met respect en vanuit vertrouwen met elkaar omgaan, omzien naar elkaar, elkaar willen ontmoeten en elkaars talenten willen benutten.

 

Wat ga je doen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het stafbureau van de Meerwegen scholengroep en op de scholen. Het stafbureau ondersteunt het college van bestuur en de schooldirecties onder andere bij de ontwikkeling en uitvoering van het financiële beleid. De afgelopen jaren is binnen het stafbureau de lijn ingezet naar lean werken. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, eigenaarschap en professioneel handelen. Je werkt nauw samen met je collega, financieel adviseur en de financiële medewerkers op het stafbureau en binnen de scholen.  De verschillende scholen zijn verdeeld tussen jou en de andere financiële adviseur.

Als financieel adviseur bouw je mee aan de duurzame, transparante en gezonde financiële positie van de scholen ​en daarmee van ​de Meerwegen scholengroep zodat ​er ​voldoende ruimte ​is​ om het beste​onderwijs te geven.​ De invulling en aanpak van deze functie is per school verschillend. Je kerntaken zijn:

 

 • je adviseert en ondersteunt de schooldirectie, de afdeling financiën op de scholen en het college van bestuur bij ​de jaarlijkse​ financiële cyclus van de scholen bestaande uit de begrotingsvoorbereiding, rapportage en begrotingsuitvoering (planning en control cyclus) en bij het opstellen van de jaarrekening. Hierbij lever je financiële rapportages en begrotingen en je hebt hierin een signaleringsfunctie;
 • je adviseert de schooldirectie, de afdeling financiën op de scholen en het stafbureau over en levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van algemene financiële vraagstukken; je geeft uitvoering aan financiële wetgeving en -kaders.

 

Wie zoeken wij?

Je beschikt over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau richting bedrijfseconomie, -administratie;
 • Een sterk analytisch vermogen;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een financiële advies/consultancy functie;
 • Bij voorkeur ervaring in een dynamische, complexe onderwijsomgeving;
 • Kennis van financieel beheer (AO/IC), financiële plannings- en begrotingstechnieken;
 • Vaardigheid in het omgaan met geautomatiseerde systemen (AFAS Profit, Capisci, Excel);
 • Kennis van het Lean-gedachtegoed;
 • Kennis van de bedrijfsvoering, de dynamiek en het krachtenveld van het onderwijs.

 

Je bent een bruggenbouwer en zorgt ervoor dat je zichtbaar bent binnen de verschillende scholen en het stafbureau. Netwerken en samenwerken is voor jou geen probleem. Je vindt het een uitdaging om de schooldirectie te ondersteunen om het financieel management van de school verder vorm te geven en voelt hierin de gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen Meerwegen.  Je kunt passend en flexibel inspelen op de vragen en behoeften en de manier van werken binnen de verschillende scholen en ​je ​beweegt verbindend binnen de kaders van Meerwegen.  Je bent pro-actief, daadkrachtig, communicatief, klantgericht, je kan goed ​luisteren en je hebt gevoel voor humor​.

 

Wat bieden wij?

 Een veelzijdige baan op financieel gebied. Een baan met veel persoonlijk ontwikkelperspectief. Een prettige werkomgeving met bevlogen collega’s. Ruimte, flexibiliteit en zelfstandigheid om de functie in te vullen.

De functie is ingeschaald in functiegroep 10 (€ 2.592,- – € 4.301,-) plus vakantiegeld (8 %) en een eindejaarsuitkering (8 %). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring. Naast deze primaire arbeidsvoorwaarden zijn er nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een zeer ruime vakantieregeling, reiskostenvergoeding, thuiswerkmogelijkheden, sportregeling en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. De cao VO is van toepassing.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract. Daarna behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

 

Meer informatie en solliciteren?

Herken je je in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren!

Mail ​j​e brief en CV vóór 25 oktober naar Meerwegen scholengroep, t.a.v. Jan Zweverink, directeur Stafbureau a.i. ouwerslooth@meerwegen.nl​. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan Zweverink, telefoon (033) 479 40 40.

 

Planning selectiegesprekken

 1. Eerste ronde selectie gesprekken: eerste week van november
 2. Tweede ronde selectie gesprekken: tweede week van november